Doel van het project

033Energie heeft twee redenen om Bart en Marieke te ondersteunen bij het realiseren van hun energieneutrale woning:

  • onder de aandacht brengen van de mogelijkheden van energieneutraal renoveren bij huiseigenaren in Amersfoort
  • het opdoen van nieuwe kennis en ervaring op gebied van energieneutraal renoveren

Hoe is het project ontstaan?

033Energie werkt  samen met de wijkbewoners in het Soesterkwartier al jaren aan energiebesparing en energieopwekking. Tijdens een vergadering van het Wijkbeheerteam is het idee ontstaan om tijdens de jaarlijkse manifestatie van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier één huiseigenaar uit te kiezen en diens woning gratis energieneutraal te renoveren.

De hele wijk heeft een flyer in de bus gekregen met het verzoek om mee te doen en een uitgebreide motivatie bij de vakjury in te leveren. Uiteindelijk hebben drie huiseigenaren zichzelf tijdens de wijkmanifestatie gepresenteerd in een pitch van 5 minuten. De wijkbewoners hebben Marieke en Bart door hoofdelijke stemming uitgekozen om aan het project mee te doen.  

Waarom Bart en Marieke?

Het oordeel van de vakjury was dat uit de inzending van Bart en Marieke betrokkenheid en idealisme sprak en dat zij uitstekende ideeën hadden om zelf ook ruchtbaarheid aan dit initiatief te geven. Onder andere door het bijhouden van een blog en het inrichten van een reizende tentoonstelling. De wijkbewoners waren het roerend met het juryoordeel eens.

Stapsgewijze uitvoering

Het project loopt van september 2012 tot 31 december 2014 en kent de volgende fasen:

  1. Inventarisatie van woonwensen
  2. Maatwerkonderzoek
  3. Stappenplan voor uitvoering *(nog niet aanwezig)*
  4. Stapsgewijze uitvoering tot 31 december 2014

Gedurende ruim twee jaar werkt een Expertteam van 033Energie aan het realiseren van de energieneutrale woning. Zij formuleren telkens op de website aan de hand van het stappenplan wat er nodig is voor de volgende renovatiestap. Het Expertteam onderhandelt met aannemers, zorgt voor de contracten en bewaakt de kwaliteit van het werk.