De woning

Het rijtjes-midden-huis van Marieke en Bart van Krugten is in 1932 gebouwd en ligt in een mooie grotendeels jaren-dertig-stijl-wijk. De oost-west georiënteerde rustige Hunzestraat ligt op fiets- en loopafstand van de binnenstad, station NS, scholen, speelvelden, sportvelden en bosgebied.

De woning beschikt over de volgende indeling en (gebruiks)oppervlaktes:

Perceelbreedte 5 meter
Perceeloppervlakte 133 m²
Achtertuin 80 m²
Voortuin 13 m²

woning5.jpg   woning4.jpg   woning2.jpg

Begane grond

Entree/hal (5m²) met aan het eind een rechte steektrap naar de 1e verdieping, ruime woon- eetkamer (25,8m²) met een kleine houten kachel met aan de voorzijde een erker en aan de achterzijde een grote schuifpui over de breedte van de woonkamer naar de tuin. In de aanbouw ligt de keuken (6,2m²) met eigen deur naar de tuin, een toilet (0,8m²) en een doorgang naar de badkamer (3,6m²). Onder de trap is een kelderkast (0,5m²) ingebouwd.

Eerste verdieping

Overloop (6,3m²) met deur naar een balkon, waardoor er extra licht binnenvalt, 2 slaapkamers (8,5 en 8,9m²) met inbouwkasten, studeerkamer (3,8m²), vaste dubbelkwart trap naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping

De zolderverdieping (helend dak) is in 2008 aan de voor een achterzijde uitgebouwd (24,7m²) met aan de achterzijde een grote dakkapel.

Bouwkundige  aanvullingen

  • De voor en achtergevel is een gemetseld halfsteensverband spouwmuur. De nageïsoleerde spouw (50 tot en met 90mm) is met isolatievlokken opgevuld. 
  • De gevels van de uitbouw zijn  ongeïsoleerde spouwmuren.
  • De houten vloeren m.n. de begane grond zijn ongeïsoleerd.
  • De houten kozijnen bevatten enkel en oud dubbelglas. In de badkamer is HR+ glas aanwezig.
  • Het huis is volledig natuurlijk geventileerd.
  • Verwarmd wordt het huis middels radiatoren en een HR solide plus VHR ketel.
  • De staat van onderhoud van het pand is matig tot goed.

Bekijk de plattegronden van de woning van Bart en Marieke.