De bewoners

Even voorstellen

Hallo, wij zijn Bart en Marieke en onze kinderen heten Beer en Sol. Wij wonen ongeveer vijftien jaar in Amersfoort waarvan nu bijna 6 jaar in de wijk het Soesterkwartier. Een prachtige wijk vol met woningen o.a. uit de jaren 30. Op één van deze woningen zijn wij ooit verliefd geworden en dat virus is nooit over gegaan. Ons huis was 73 jaar oud toen we het kochten, maar eenmaal ingericht bleek ons huis behalve geschiedenis ook veel koude en warme lucht te ademen. Zo kreeg ons pittoreske stulpje energielabel G! En dat past niet helemaal bij onze idealen, dus zijn we aan de slag gegaan.

Besmet met duurzaamheidvirus

In de afgelopen 4 jaar zijn we besmet geraakt met het duurzaamheidvirus en hebben als echte doe-het-zelvers tochtstrips op ramen en deuren geplakt. In 2009 is het dak vervangen en geïsoleerd en in 2011 hebben we met een initiatief in de buurt gezamenlijk spouwmuurisolatie aan laten brengen. De gezamenlijke aanpak had als voordeel dat er veel kennis werd uitgewisseld over isolatietechnieken en de keuzes voor materialen. Dit gaf ons een handvat om ons persoonlijke isolatieproces verder vorm te geven. Er volgde nog een nieuwe ketel eind 2011 waarmee we energielabel D op ons huis konden plakken.

De vereniging Duurzaam Soesterkwartier

Onze wijk het Soesterkwartier heeft een eigen duurzaamheidsvereniging. Hierin werd Marieke in 2010 actief en kwam daar tot de ontdekking dat er in de wijk meer Soesterkwartierders duurzaam bezig zijn. Helemaal te gek, wat een inspiratie. En tot grote vreugde van onze zoon Beer, zet de vereniging zich momenteel in voor zonnepanelen op het dak van zijn school, de Kubus.

Prijswinnaars

De jaarvergadering van de vereniging (Energiek Soesterkwartier), werd dit jaar samen met 033 energie georganiseerd. Wij hadden ons ingeschreven om met onze jaren '30 woning te kijken of het mogelijk is om energieneutraal te renoveren. Een uitdaging die wel bij ons past. Op bewuste avond werden de nominaties bekend gemaakt. Samen met twee andere gezinnen mochten wij ons presenteren en de zaal mocht stemmen wie van de genomineerden de komende 2 jaar met 033 energie aan de slag gaat. Dat werden wij! En daar zijn we echt super blij mee!

We gaan onze ervaringen natuurlijk delen met iedereen die er geïnteresseerd in is. Ons proces naar een energie neutrale verbouwing zullen wij dan ook beschrijven in onze blogs.

Marieke en Bart